توکلی‌زاده :مردمی‌سازی، محور تقویت سرمایه اجتماعی در مدیریت شهری است

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران در گردهمایی هیات امنا و مدیران محله‌های شهر تهران با تشریح مؤلفه‌های سرمایه اجتماعی، مردمی‌سازی را یکی از محورهای اصلی تقویت اعتماد، رضایت و مشارکت عمومی عنوان کرد.

گردهمایی امنای محلات با حضور شهردار

به گزارش همشهری آنلاین، محمدامین توکلی زاده در این مراسم با تأکید بر اهمیت سرمایه اجتماعی گفت: خدمات نیروهای شهری در دوران جنگ و بازسازی، در کنار تلاش سایر بخش‌ها، موجب شد چهره شهر آسیب نبیند و شهروندان با پدیده آوارگی مواجه نشوند.

وی افزود: سرمایه اجتماعی یکی از مباحث مهم در بسیاری از اتاق‌های فکر و پژوهشگاه‌های جهان و از مبانی ایجاد، توسعه و حفظ ظرفیت‌های اجتماعی در کشورهاست. اعتماد، رضایت، خدمت، مشارکت، حل مسئله و رسیدن به نتیجه از مؤلفه‌های مهم سرمایه اجتماعی هستند و شبکه‌سازی، جریان‌سازی، توانمندسازی، ادبیات‌سازی و گفتمان‌سازی نیز در توسعه آن نقش دارند.

توکلی‌زاده با اشاره به رویکرد مدیریت شهری در این دوره اظهار کرد: از ابتدای این دوره، مردمی‌سازی را به‌عنوان یکی از محورهای مهم تقویت سرمایه اجتماعی دنبال کردیم و امروز می‌توان با قوت درباره ظرفیت سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی سخن گفت؛ چراکه مردم در شرایط دشوار نیز حضور خود را حفظ کرده و پای آرمان‌های خود ایستاده‌اند.

وی با اشاره به فشارهای واردشده بر کشور گفت: امروز دشمن از تحریم اقتصادی، اقدامات شناختی، فرهنگی و اجتماعی و فشارهای امنیتی و نظامی استفاده می‌کند و جمهوری اسلامی در شرایطی که تحت فشارهای اقتصادی قرار داشته، حمله نظامی صورت گرفته و فرماندهان و تعداد زیادی از نخبگان به شهادت رسیده‌اند، با اتکا به مردم مسیر خود را ادامه داده است.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردارتهران ادامه داد: مردم بیش از ۲۰۰ شب در خیابان حضور داشته و پای آرمان‌های خود ایستاده‌اند و این حضور و ایستادگی، نمادی از بخشی از سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی است.

توکلی‌زاده با تأکید بر نقش مردمی‌سازی در تقویت اعتماد و سرمایه اجتماعی ادامه داد: با تدابیر شهردار تهران، رویکرد مردمی‌سازی ۳۶۰ درجه در دستور کار قرار گرفته است. در این چارچوب، ۲۱ قرارگاه در سطح مدیریت شهری شکل گرفته که ۱۱ قرارگاه از این مجموعه، نرم‌افزاری هستند و فعالیت آنها تا سطح محلات ادامه پیدا می‌کند.

وی افزود: در این ساختار، مجموعه‌های محله‌محور و خانه‌های تخصصی برای شناسایی و حل مسائل محلات پیش‌بینی شده‌اند. اگر مردمی‌سازی به حل مسئله منجر نشود، انگیزه خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین باید مسئله‌شناسی، جمع‌کردن ظرفیت‌های تخصصی و رسیدن به نتیجه را دنبال کند.

توکلی‌زاده تصریح کرد: حل مسئله موجب رضایت و تقویت اعتماد می‌شود و اعتماد پایدار نیز احساس تعلق ایجاد می‌کند. مشارکت عمومی، اعتماد و رضایت در کنار یکدیگر به تقویت سرمایه اجتماعی منجر می‌شوند.

وی با اشاره به روند شکل‌گیری قرارگاه‌های مردمی گفت: این حرکت از سطح مناطق آغاز و سپس به سطح نواحی رسید و برای هر محله، یک جانشین مردمی در ناحیه شهرداری در نظر گرفته شده است. این جانشینان در شکل‌دهی خانه‌های جهادی نیز نقش دارند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردارتهران خاطرنشان کرد: در مسیر مردمی‌سازی ۳۶۰ درجه باید از همه ظرفیت‌های شهر، از جمله مساجد، گروه‌های جهادی، هیئت‌های مذهبی و مجموعه‌های مردمی و تخصصی استفاده کنیم تا زمینه خدمت‌رسانی و حل مسائل مهم شهر فراهم شود.

کد خبر 1072652 منبع: همشهری آنلاین

  • ۸۷۸هزار متخلف حادثه‌ساز در تهران نقره داغ شدند

  • رونمایی از نمایشگاه «شهدای ارامنه» در ایستگاه مریم مقدس(س)

  • آغاز عرضه اقلام اساسی با قیمت ثابت از امروز

  • برپایی گذربرکت در تفرجگاه جنوب غرب پایتخت

  • حرکت مدیریت شهری تهران از مشارکت مردم به نقش‌آفرینی در تصمیم‌سازی

  • ۹۰ درصد دوربین‌های ترافیکی ترافیکی تهران فعال است

  • تماشای تهران از بالای چرخ و فلک

  • بیرانوند: من سرباز شوم دلار ۱۰ هزار تومان می‌شود و مردم گوسفند می‌خرند و می‌خورند؟ | نمی‌خواهم قربانی شوم

  • با پول‌های بلوکه شده، مردم ایران را مسلح کنید تا با نظام بجنگند! | ویدئو

  • دستور ویژه برای رسیدگی به رفتار مأمور خاطی در کردستان

  • فوری؛ امارات سفر ۶ ساعته نتانیاهو و رئیس موساد را تائید کرد

  • کارگردان کاراگاه علوی: خدا کند این سریال ادامه پیدا نکند! | انتخاب بهنام تشکر کودکانه بود

  • واکنش فوری ترامپ؛ من به ایران هیچ پیشنهادی ندادم! | جزئیات ادعای آکسیوس

  • آغاز طرح معیشت خانوار از فردا | از فردا کالاهای اساسی را ارزان‌تر بخرید

  • ناو جنگی آمریکایی با شلیک اژدر و موشک غرق شد

  • واکنش فوری ترامپ؛ من به ایران هیچ پیشنهادی ندادم! | جزئیات ادعای آکسیوس

  • لحظه به لحظه از سقوط علیرضا نصیری هنگام مهار وزنه ۴۰۳ کیلوگرمی +‌تصاویر

  • ایران؛ قدرت اول جهان | خالی فروشی کلیه! | بساط برهنگی باید جمع شود

  • بیرانوند: من سرباز شوم دلار ۱۰ هزار تومان می‌شود و مردم گوسفند می‌خرند و می‌خورند؟ | نمی‌خواهم قربانی شوم

  • فوری؛ امارات سفر ۶ ساعته نتانیاهو و رئیس موساد را تائید کرد

  • با پول‌های بلوکه شده، مردم ایران را مسلح کنید تا با نظام بجنگند! | ویدئو

  • ۱۰۰ هزار دلار را برنمی‌گردانم و علیه آسانی مدرک به پرسپولیس می‌دهم | افشاگری عجیب میثاقی

  • کارگردان کاراگاه علوی: خدا کند این سریال ادامه پیدا نکند! | انتخاب بهنام تشکر کودکانه بود

  • پایگاه نظامی و فرودگاه سری در نزدیکی باب‌المندب کشف شد؛ افشاگری انصارالله

  • تماشای تهران از بالای چرخ و فلک

  • از امروز ۱۲ قلم کالا با قیمت ۵ تا ۵۰ درصد زیر بازار عرضه می‌شود

  • حرکت مدیریت شهری تهران از مشارکت مردم به نقش‌آفرینی در تصمیم‌سازی

  • سهم هر نفر از سبد معیشت شهرداری

  • ۲ روش خرید سبد تورم صفر

  • روابط بین‌شهری تهران و ایروان بیشتر می شود

  • ۶ ماه خیال راحت از قیمت ۱۲ کالای اساسی

  • مراسم بزرگداشت روز آتش‌نشان با حضور شهردار تهران

Leave a Comment

Are you human? Please solve:Captcha