هشدار اندیشکده آمریکایی درباره یک سلاح جدید؛ موشک‌های شبه‌کروز چرا وحشت ایجاد کرده‌اند؟

مؤسسه مطالعات جنگ (ISW) مستقر در آمریکا در گزارشی با اشاره به استفاده فزاینده روسیه از موشک‌های شبه‌کروز ارزان‌قیمت و بسیار مانورپذیر، هشدار داد که این سلاح‌ها تهدیدی نوظهور برای پدافند هوایی اوکراین به شمار می‌روند.

موشک‌های شبه‌کروز روسیه

به گزارش همشهری‌آنلاین در گزارش موسسه مطالعات جنگ آمده است: نیروهای روسیه از اواسط سال ۲۰۲۶ به کارگیری از موشک‌های شبه‌کروز ارزان‌قیمت و بسیار مانورپذیر را در موج‌های حملات موشکی خود آغاز کرده‌اند؛ اقدامی که نشان‌دهنده چرخشی نگران‌کننده به سمت استفاده از سلاح‌های ارزان‌قیمت شبیه موشک‌های کروز است و می‌تواند ذخایر محدود پدافند هوایی اوکراین را تحت فشار قرار دهد.

این گزارش می‌افزاید: موشک‌های شبه‌کروز روسیه شکاف میان پهپادهای تهاجمی یک‌طرفه ارزان و کم سرعت و موشک‌های کروز گران‌قیمت را پر می‌کنند و به روسیه این امکان می‌دهند که با هزینه کمتر فشار بیشتری بر پدافند هوایی اوکراین وارد کند.

بر اساس این گزارش، روسیه در حال افزایش تولید این سلاح‌ها، بهبود سرعت و مانورپذیری آنها و متنوع‌سازی سکوهای پرتاب آنهاست تا بتواند پیش از آنکه اوکراین سامانه‌های مقابله‌ای با این موشک‌ها را در مقیاس گسترده مستقر کند، استفاده از آنها را در سال ۲۰۲۷ افزایش دهد.

موسسه مطالعات جنگ در ادامه به موشک «باندرول» روسیه که از موتور جت ساخت چین استفاده می‌کند، اشاره کرده و می‌افزاید: درحالیکه توانایی این موشک از نظر سرعت و برد مشابه موشک‌های کروز گران‌قیمت‌تر روسیه است در عین حال این موشک‌ها از مانورپذیری بیشتری برخوردار هستند.

در ادامه این گزارش آمده است: هم اکنون استفاده روسیه از موشک باندرول در حملات دوربرد افزایش یافته و نیروی هوایی اوکراین اعلام کرده که روسیه دست‌کم در ۴۰ موج از حملات اخیر خود از این موشک‌ها استفاده کرده است.

بر اساس این گزارش، اوکراین و حامیان این کشور فرصت محدودی برای افزایش تولید رهگیرهای کم‌هزینه، توسعه و تقویت توانایی‌های جنگ الکترونیک برای مقابله با تهدیدات هوایی و تقویت پدافند هوایی لایه‌ای در اختیار دارند تا بتوانند با تهدیدات هوایی موشک‌های «باندرول» مقابله کنند.

به گزارش ایرنا،‌ پیش از این نشریه اکونومیست در گزارشی با اشاره به کمبود فزاینده موشک‌های رهگیر برای سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت، نوشت: این موضوع باعث ایجاد وحشت در اوکراین و نگرانی سایر کشورهایی شده است که به این سلاح متکی هستند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین پیش‌تر از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درخواست کرده بود تا یک محموله کمک‌های پدافندی فوری شامل ۳۰۰ موشک پدافند هوایی پاتریوت برای کی‌یف ارسال کند.

زلنسکی در مصاحبه با آکسیوس اعلام کرد که از ترامپ درخواست کرده است یک «بسته اضطراری زمستانی» شامل موشک‌های رهگیر سامانه پدافند هوایی پاتریوت در اختیار اوکراین قرار دهد تا این کشور بتواند از حملات روسیه به زیرساخت‌های انرژی خود جلوگیری کند.

آکسیوس درباره دلیل این درخواست زلنسکی نوشت: ذخایر موشک‌های رهگیر پاتریوت اوکراین تقریبا به پایان رسیده است و بدون این موشک‌ها، این کشور قادر به مقابله با موشک‌های بالستیک نیست. همین مساله باعث شد اوکراین نتواند حملات اخیر روسیه به کی‌یف را دفع کند.

کد خبر 1074710 منبع: ایرنا

  • پرواز ممنوع به جز ۲ شهر | پایگاه‌ها، پالایشگاه‌ها و فرودگاه‌های سعودی زیر ضرب موشک‌های یمنی

  • هشدار اندیشکده آمریکایی درباره یک سلاح جدید؛ موشک‌های شبه‌کروز چرا وحشت ایجاد کرده‌اند؟

  • تمجید فعال اسرائیلی از رهبر شهید ایران با انتشار یک ویدئو درباره دولت سعودی؛ ببینید

  • قطعا خواهان فروپاشی حکومت هستیم + ویدئو | چندین گروه در ایران خواهان مسلح شدن هستند

  • فوری؛ فرمان آماده‌باش ارتش صادر شد | جنگ لفظی بالا گرفت؛ پاسخ آتشین مصری‌ها به تهدید اسرائیل | اسرائیل نخواهد ماند

  • پیغام تهدید آمیز مدیرعامل پرسپولیس خطاب به استقلال | کار از کار دیگر گذشته است

  • نامه ۱۵ دانشگاه برتر کشور به قالیباف درباره طرح نفوذ بیگانگان در دانشگاه

  • ترامپ:‌ به‌زودی کار را تمام می‌کنیم ؛ جنگ با ایران طولانی نمی شود

  • واکنش اینترنشنال به گزینه پیشنهادی وزارت دفاع + ویدئو | معرفی اخلاقی به چه معناست؟

  • سه‌ قلوهایی که رتبه برتر کنکور تجربی شدند + عکس

  • هشدار؛ ایران را به نقطه‌ای نرسانید که به پاسخ «روز قیامت» روی آورد | برای تصرف تنگه هرمز به ۱۵۰ هزار نیرو و ۶ ماه جنگ نیاز است اما…

  • ترامپ:‌ به‌زودی کار را تمام می‌کنیم ؛ جنگ با ایران طولانی نمی شود

  • ما در حال آماده‌ شدن برای مقابله با یک حمله گسترده هستیم

  • تصمیم ناگهانی؛ قلم قرمز قلعه‌نویی روی نام ۱۰ بازیکن تیم ملی

  • پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به حجت‌السلام ناطق نوری

  • طاعون چطور منتقل می‌شود و چه علائمی دارد؟

  • ایران نیازی به سلاح اتمی ندارد، زیرا سلاح اتمی ایران درست آنجا در دیموناست

  • شلیک موفق موشک کروز فتاح ۴ + فیلم

  • تهدید دبیر درباره ویزای آمریکا جواب داد

  • دقایقی پیش؛ شنیده شدن صدای انفجار در جزیره قشم

Leave a Comment

Are you human? Please solve:Captcha