عراقچی: مواضع هسته‌ای ایران تغییر نکرده است؛ ایده‌هایی به واسطه‌ها مطرح شد، منتظر پاسخ آمریکا هستیم

وزیر امور خارجه کشورمان که در نیویورک به سر می برد، گفت که امروز(دوشنبه) به وقت محلی بار دیگر با میانجیگران قطری دیدار و گفت وگو کرده است و روی ایده هایی صحبت کردیم که با طرف آمریکایی مطرح خواهند کرد و بعد، پاسخ نهایی طرف آمریکایی به ما منتقل می شود.

عراقچی

به گزارش همشهری آنلاین، سید عباس عراقچی روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران ایرانی درباره آخرین دیدار خود با میانجی قطری و یکی از اهداف سفر به نیویورک برای شرکت در هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل گفت: هدف دیگری که ما (در سفر به نیویورک )دنبال کردیم، که هدف بسیار مهمی بود، اینکه وضع کشور در حوزه جنگ و در خصوص تنگه هرمز بطور خاص را به اطلاع جهانیان برسانیم. شروطی وجود دارد و از سوی مقام معظم رهبری تاکید شده و این شروط باید اجرایی شود تا تنگه هرمز باز شود.
شروط ایران عادلانه و منطقی است
وزیر امور خارجه تصریح کرد: ماموریت ما این بود که این شروط را هم به اطلاع طرف آمریکایی برسانیم و هم به اطلاع همه کشورهای دیگر و جامعه بین الملل مطلع باشد که ایران در این خصوص طرح دارد، شروطش، کاملا عادلانه و منطقی است و اگر آمریکایی ها ادعا دارند که دنبال توافق هستند یا دنبال یک راه حل مسالمت آمیز هستند، ما این راه حل را معرفی کردیم.

عراقچی تاکید کرد: اکنون در حقیقت برای همه مشخص شده است که ایران علیرغم همه مظالمی که به آن شد و جنگ هایی که به آن تحمیل شد، در عرصه دیپلماسی حرف، منطق و راه حل دارد و همانطور که برای جنگ آماده است، برای دیپلماسی هم آماده است و فکر می کنم این خیلی جایگاه ما را ارتقا داد و نگاه کشورها به ما را و اینکه این ایران نیست که جنگ طلبی می کند بلکه آمریکاست.

ایران مرتبا برای جنگ آماده است
وزیر امور خارجه ادامه داد: ایران مرتبا هم برای جنگ آماده است و هم پاسخ اقدامات آنها را به لحاظ نظامی می دهد و هم در عرصه دیپلماسی حرف برای گفتن دارد و راهگشایی می کند و برای خودش منطق دارد.
طرح هفت ماده ای ما از طریق قطری ها به آمریکایی ها منتقل شد
عراقچی گفت: طرح ما که به طرح هفت ماده ای مشهور شد، از طریق واسطه قطری به آمریکایی ها منتقل شد؛ علیرغم حرف هایی که رئیس جمهوری آمریکا زدند ولی من گفتم که ما منتظر پاسخ رسمی آمریکا از طریق واسطه ها هستیم.
وزیر امور خارجه افزود: امروز (دوشنبه) یکی از واسطه های قطری دیدار مجددی با ما داشت، بحث هایی را انجام دادیم . روی ایده هایی صحبت کرد و اینکه چگونه می شود برای تحقق شروط ایران راهگشایی کرد و چگونه این شروط را محقق کرد.
عراقچی تصریح کرد: ایده هایی داشتند و بحثی را داشتیم که باز با طرف آمریکایی هم مطرح خواهند کرد و بعد پاسخ نهایی طرف آمریکایی پس از آن به ما منتقل می شود که امیدوارم تا فردا (سه شنبه) این کار انجام شود.
وزیر امور خارجه ادامه داد: به هر حال ما روزهای فشرده و پرکاری داشتیم ولی فکر می کنم نتایجش بسیار خوب بود و به هر حال، ایران را همچنان در عرصه بین المللی نشان دادیم، که با اعتماد به نفس، با قدرت و سربلندی حضور دارند و از منافع خودش دفاع می کند.
اگر پاسخی باشد، قطری ها به ما خواهند رساند
عراقچی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه آیا تا زمان دریافت پاسخ طرف آمریکایی در نیویورک خواهید ماند یا به تهران سفر خواهید کرد و سپس جواب رسمی آمریکا را دریافت خواهد کرد؟ گفت: من چند ساعت دیگر به سمت تهران پرواز می کنم و پاسخ را قطری ها هر موقع که داشته باشند، می دانند که چگونه به دست ما برسند.
وزیر امور خارجه افزود: این ارتباطات و پیام هایی که میانجیگران قطری و پاکستانی رد و بدل می کردند، همیشه بوده، الان با توجه به طرحی که ایران ارائه داد، شکل جدی تری به خودش گرفته است. اگر پاسخی باشد، قطری ها به ما این را خواهند رساند و بر اساس آن در تهران تصمیم گیری خواهد شد ولی من تا چند ساعت دیگر نیویورک را ترک خواهم کرد.

تکذیب انعطاف ایران در موضوع هسته ای
عراقچی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا، مبنی بر اینکه آیا صحت دارد که ایران در موضوع هسته ای انعطاف پذیری خواهد داشت؟ گفت: اصلا صحت ندارد، من بشدت تکذیب می کنم.
وزیر امور خارجه گفت: اتفاقا ما شاهد هستیم که از چند ساعت پیش، تبلیغاتی در رسانه های مختلف راه افتاده، ادعاهایی را می کنند و چیزهایی را به ایران منتسب می کنند. بنده با قاطعیت عرض می کنم هیچ تغییری در مواضع ایران رخ نداده است. شروط ما برای بازگشایی تنگه هرمز مشخص است.
عراقچی ادامه داد: در خصوص سایر مسائل هم موضع ما مشخص است. هیچ انعطافی در حال حاضر، اصلا بحثی نشده که بخواهد وجود داشته باشد. بحث ما روشن است، در حال حاضر فقط موضوع تنگه هرمز است و باز شدن تنگه هرمز هم منوط به تحقق یکسری شرایطی است که ما به طرف های مقابل اعلام کرده ایم.
وزیر امور خارجه افزود: من خواهش می کنم به این گمانه زنی ها یا فضاسازی های عمدی که بعضی از رسانه های خارجی انجام می دهند، توجه نشود.

کد خبر 1072577

  • احتمالا ایران و آمریکا طی ساعات آتی مذاکرات جداگانه‌ای با میانجی‌ها برگزار می‌کنند

  • ایران تهدیدهای ترامپ را با تهدید رسمی پاسخ داد؛ نامه به گوترش درپی اظهارات گستاخانه و ادعاهای مشمئز کننده رئیس جمهوری آمریکا

  • منبع آگاه: آغاز دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا کذب است

  • مدت زمان حضور عراقچی در نیویورک به خاطر مذاکرات تمدید شد؟

  • دیدار عراقچی با میانجی‌گران در آمریکا

  • واکنش ایران به گمانه‌زنی‌ها درباره ارتباط با حادثه فرفورد

  • در این حوزه ها در جمع 5 قدرت جهانی هستیم | ایران چگونه قدرت اول جهان شد؟

  • خیانت نوعروس و قتل تازه‌داماد به دست مرد غریبه

  • قلعه‌نویی به روسیه ببازد اخراج می‌شود؟ | تصمیم مهم تاج برای جام ملت‌ها و جام جهانی ۲۰۳۰

  • همسر بیژن مرتضوی: او ایران نیامده | بیاید حتما استقبال باشکوهی خواهد شد

  • حکم حمید رسایی با اعزام به زندان اوین اجرا شد

  • ترس استقلال از این سند مهم پرسپولیس | دربی و نتایج آبی‌ها ۳ بر صفر می‌شود؟

  • آیت الله مجتبی خامنه‌ای: بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است | پیام به‌مناسبت هفته دفاع مقدس و سالگرد شهادت سیدحسن نصرالله

  • فوری؛‌ ناو تئودور روزولت آمریکا با ۵۰۰۰ نظامی عازم خاورمیانه شد

  • فوری؛‌ ناو تئودور روزولت آمریکا با ۵۰۰۰ نظامی عازم خاورمیانه شد

  • حکم حمید رسایی با اعزام به زندان اوین اجرا شد

  • فرود اضطراری یک هواپیما به دلیل آتش گرفتن پاوربانک؛ وضعیت مسافران

  • همسر بیژن مرتضوی: او ایران نیامده | بیاید حتما استقبال باشکوهی خواهد شد

  • بوسه بازیکن ایرلند دردسرساز شد + ویدئو | تصاویری از شادی گل و خشم صهیونیست‌ها

  • اگر جاسوسی را دستگیر کنیم اعدامش می‌کنیم؛ شوخی نداریم | همدستانش را نیز اعدام می‌کنیم

  • آیت الله مجتبی خامنه‌ای: بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است | پیام به‌مناسبت هفته دفاع مقدس و سالگرد شهادت سیدحسن نصرالله

  • آغاز طرح معیشت خانوار از فردا | از فردا کالاهای اساسی را ارزان‌تر بخرید

  • رسمی | دستور از بالا برای برکناری یک عضو مهم پرسپولیس صادر شد

  • صدای پای ابرتورم به‌زودی شنیده می‌شود

Leave a Comment

Are you human? Please solve:Captcha