دستاورد یا شانتاژ تبلیغاتی؟ تپه علی الطاهر سقوط کرد؟

ادعای رژیم صهیونیستی درباره اشغال تپه علی الطاهر از سوی بسیاری کارشناسان یک مانور رسانه‌ای از سوی رژیم صهیونیستی توصیف شده است.

حمله اسرائیل به لبنان

همشهری آنلاین: ادعای رژیم صهیونیستی درباره اشغال تپه علی الطاهر از سوی بسیاری کارشناسان یک مانور رسانه‌ای از سوی رژیم صهیونیستی توصیف شده است. اما ماجرا چیست؟

اول: ارتش رژیم صهیونیستی پس از چندین ماه تقلا و دست و پا زدن در جنوب لبنان سرانجام ادعا کرده است که به یک دستاورد راهبردی در جنگ علیه حزب الله لبنان رسیده است. نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز با انتشار پیامی مدعی تصرف تپه علی الطاهر شده است. ارتفاعات و تپه‌های علی الطاهر در نزدیکی نبطیه، به دلیل موقعیت مرتفع خود که بر بخش‌های گسترده‌ای از منطقه اشراف دارد، از اهمیت استراتژیک برخوردار است. این منطقه یکی از نقاط مهم در جنگ صهیونیست‌ها علیه لبنان و «حزب‌الله» است و طی ماه‌های اخیر به یکی از محورهای حملات هوایی رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان تبدیل شده است.
دوم: اگر اشغال تپه علی الطاهر آن گونه که صهیونیست‌ها می‌گویند، واقعا انجام شده باشد، این اشغال نظامی پس از تلاشی چند ماهه و بهره گیری موج گسترده‌ای از سلاحها، نیروها و سازمانهای اطلاعاتی صورت گرفته و برخی کارشناسان گفته‌اند که اشغال تپه علی الطاهر پس از چندین ماه عملیات نظامی سنگین نشان از چالش جدی در سیستم نظامی صهیونیست ها و خدشه بر اصل کلیدی «حمله برق آسا» دارد. در حالی که «ژنرال ایگال یادین» از رؤسای سابق ستاد مشترک ارتش اسرائیل معتقدند که «سرعت اشغال اهداف، رابطه‌ی مستقیم با اهمیت و تأثیر آن در نتایج حاصله دارد.» اما اشغال فرسایشی تپه علی الطاهر نشان از آن دارد که شاید این اشغال نظامی بدلیل فرسایشی شدن وضعیت نظامیان صهیونیست در عمل فاقد ارزش قابل توجهی باشد.
سوم: اما روایت‌های دیگری در دست است که نشان می‌دهد علی رغم ادعای صهیونیست‌ها، اما فقط بخشی محدود از تپه علی الطاهر به اشغال درآمده است. یکی از کارشناسان میدانی در لبنان 24 ساعت پس از ادعای صهیونیست‌ها درباره اشغال تپه علی الطاهر از حضورش در کنار این تپه خبر داد و نوشت که در نزدیکی بلندی‌های علی الطاهر در جنوب لبنان هستم و طبق دیده‌های بنده و بررسی‌های میدانی و همچنین سوال از مسئولین منطقه ، هیچ اتفاق جدیدی در بلندی‌های علی الطاهر حادث نگردیده و عزیزان در حال مقاومت در علی الطاهر هستند. این کارشناس میدانی در ادامه اعلام کرد که شایعه سقوط علی الطاهر واقعیت نداشته است. «زینب عواضه» خبرنگار شبکه المنار لبنان به عنوان رسانه رسمی حزب‌الله نیز با کنایه به اشغال تپه علی الطاهر اعلام کرد که اعلام سیطره بر تپه علی الطاهر من را به شدت یاد اعلام سیطره بر تنگه هرمز توسط ترامپ می‌اندازد.
چهارم: در عین حال به نظر می‌رسد که اعلام اشغال تپه علی الطاهر بیش از هرچیز یک پروپاگندایای رسانه‌ای از سوی نتانیاهو در آستانه انتخابات پارلمانی کنست رژیم صهیونیستی باشد. در همین ارتباط برخی کارشناسان با اشاره به موقعیت ضعیف نتانیاهو در جامعه صهیونیستی گفته‌اند که بزرگنمایی و هیاهوی تبلیغاتی گسترده نتانیاهو در کنترل عملیاتی بر بخشی از تونل تپه علی الطاهر با هدف تأثیر گذاری در فضای انتخاباتی رژیم صورت گرفته است زیرا جامعه صهیونیستی همچنان به ادعای تضعیف مقاومت ایمان و باور ندارد و نتانیاهو و کابینه جنگی او سخت درپی مستندنمایی و دستاورد سازی جدید هستند.
پنجم: آیا امکان اشغال کامل تپه علی الطاهر وجود دارد؟ پاسخ خیر است، چون اشغال و تثبیت کامل تپه علی‌الطاهر برای اسرائیل کار ساده‌ای نیست و با چالش‌های جدی مواجه است. مهم‌ترین مشکل اسرائیل، جغرافیای منطقه است. علی‌الطاهر یک ارتفاع منفرد و قابل تصرف در یک عملیات برق‌آسا نیست، بلکه بخشی از یک زنجیره ارتفاعات در شمال رود لیتانی است که بر نبطیه، اقلیم‌التفاح، ریحان و مسیرهای پیرامونی اشراف دارد. همین گستردگی جغرافیایی باعث می‌شود حتی تصرف یک قله به معنای کنترل کامل منطقه نباشد. از سوی دیگر، مقاومت حزب‌الله در این منطقه همچنان مهم‌ترین مانع تثبیت حضور اسرائیل است. شبکه تونل‌ها و استحکامات زیرزمینی منتسب به حزب‌الله، عمق و پیچیدگی میدان نبرد را افزایش داده و اسرائیل برای پاکسازی و تثبیت منطقه ناچار به عملیات زمینی پرهزینه‌تری خواهد بود. بنابراین کنترل عملیاتی با اشغال و تثبیت پایدار تفاوت دارد؛ صهیونیست‌ها ممکن است بتوانند بخش‌هایی از ارتفاعات را در اختیار بگیرد، اما حفظ یک منطقه جغرافیایی گسترده در برابر مقاومت مستمر حزب‌الله، نیازمند نیروی انسانی، پشتیبانی لجستیکی و پذیرش هزینه‌های نظامی و سیاسی قابل‌توجه است و با توجه به درگیری همزمان صهیونیست‌ها در غزه و کرانه باختری، بعید است که صهیونیست‌ها تاب تثبیت موقعیت خود در محدوده ارتفاعات علی الطاهر را داشته باشند.

ششم: بی نتیجه بودن اشغال بخشی از تپه علی الطاهر در عین حال آن جا روشن می‌شود که بدانیم علی رغم تلاش نتانیاهو برای دستاوردسازی برای خود در آستانه انتخابات پارلمانی کنست، اما این اشغال محدودنظامی منجر به متوقف شدن حزب الله نشده است. اگر ارتفاعات علی‌الطاهر واقعاً «مرکز عصبی» مقاومت لبنان بوده است، باید بعد از تصرف این منطقه آثار این اشغال را هم در میدان ببینیم و به صورت طبیعی در صورت صحت اشغال کامل تپه علی الطاهر ما بایستی شاهد کاهش حملات، اختلال فرماندهی، کاهش هماهنگی و پایین آمدن توان عملیاتی نیروهای مقاومت لبنان باشیم، اما هم‌زمان با اشغال علی الطاهر، گزارش‌ها از ادامه حملات پهپادی حزب‌الله حکایت دارد. از سوی دیگر تجربه غزه هم نشان داده است که اشغال زمین، لزوماً به معنی نابودی مقاومت نیست. صهیونیست‌ها با وجود عملیات گسترده و اشغال بخش بزرگی از غزه، هنوز نتوانسته‌اند حماس را از میدان حذف کند، پس حتی اگر اسرائیل علی‌الطاهر را گرفته باشد، این به‌تنهایی به معنی شکست مقاومت لبنان نیست.
هفتم: در این میان برخی کارشناسان معتقدند که با وجود اشغال بخشی از ارتفاعات علی الطاهر، اما مقاومت در آنجا در مرحلهٔ برنامهٔ ایستادگی است، و هیچ‌کس نمی‌داند که برنامهٔ انقباض چه زمانی اجرا می‌شود، مگر نیروهایی که در اعماق آن پایگاه، در زیر آن تپه، کمین کرده‌اند. بنابراین، بنا بر مفهوم مقاومت و جنگ مدرن، هر نقطهٔ دفاعی، هرچند مستحکم مانند پایگاه زیرزمینی علی‌الطاهر، از پیش دارای برنامه‌ای برای ایستادگی در برابر دشمن و برنامه‌ای برای «انقباض» (عقب‌نشینی تاکتیکی) و تخریب پایگاه در پشت سر خود است. هدف از برنامهٔ ایستادگی، از نظر نظامی و رزمی، مقابله با دشمن و تحمیل حداکثر خسارت به اوست و هدف از برنامهٔ انقباض، نابود کردن پایگاه بر سر کسانی که وارد آن شده‌اند و عقب‌کشیدن مقاومت‌کنندگان به پایگاه‌های پشتی است که از پیش در آن برنامه تعیین شده است. در این وضعیت می‌‎توان انتظار داشت که مقاومت لبنان دارای برنامه‌های مشخصی دربرابر اشغالگران در ارتفاعات علی اطاهر باشد.

هشتم: این را نیز باید در نظر داشت که امکان تثبیت موقعیت نظامیان صهیونیستی در منطقه نبطیه با توجه به ۳ مولفه «تنوع جبهه های تهاجمی علیه اسرائیل»، «اختلاف رویکرد نظامیان و سیاسیون صهیونیستی» و «قبض محیط در زمستان» بسیار سخت خواهد بود و سربازان اسرائیلی را در قبال کنش های نامتقارن حزب الله در موقعیت واکنش و آسیب قرار خواهد داد. بنابراین صهیونیست‌ها از نظر نیروی نظامی و استعداد نیرو نیز در وضعیتی نیستند که بتوانند در بلندمدت در برابر حملات نیروهای حزب الله دوام بیاورند و می توان انتظار داشت با فروکش کردن فضای انتخاباتی، احتمالا جار و جنجال‌ها درباره اشغال بخشی از ارتفاعات علی الطاهر از سوی صهیونیست‌ها فروکش کند.

کد خبر 1065855 منبع: روزنامه همشهری

  • فوری | چند انفجار در شمال عراق

  • حمله تند کارشناس آمریکایی به ترامپ درباره جنگ علیه ایران

  • دستاورد یا شانتاژ تبلیغاتی؟ تپه علی الطاهر سقوط کرد؟

  • حمله موشکی به اهداف آمریکایی در شمال اردن

  • هشدار نارنجی بارش‌های سیل‌آسا در جنوب کشور | خیزش گرد و خاک در شرق

  • رسانه‌های جهانی علیه آمریکا افشاگری کردند | جنایات عروسی سیریک ، کار موشک‌های آمریکایی است

  • اولین خودروی بدون فرمان و پدال رونمایی شد! + فیلم

  • چرا سرزمین اصلی آمریکا دیگر در امان نیست؟

  • شفاف‌سازی وزارت جهاد کشاورزی درباره واردات برنج آمریکایی

  • کیت بلانشت در نقش فرمانده بیگانگان

  • یک کشور دیگر به جنگ ترامپ علیه ایران پیوست؟ | پشت پرده اعزام نیرو به تنگه هرمز

  • غافلگیری‌های بزرگ‌ پدافندی در راه است | کمتر از ۲ دقیقه، از کشف تا انهدام!

  • تایید شد؛ ۲ اشتباه بزرگ داور دربی؛ اخراج قطعی بود | پرسپولیس ضرر کرد یا استقلال؟

  • پخش مجموعه تلویزیونی «مرد سه هزار چهره» از امشب

  • ایران انتقام عروسی خونین را گرفت

  • غول ایرانی شتر ۴۰۰ کیلویی را بلند کرد

  • اسم عجیبی که محمد صلاح برای سومین فرزندش انتخاب کرد | «مکه و کیان» صاحب برادر شدند

  • فرود جذاب غول‌پیکرترین هواپیمای مسافربری جهان + فیلم

  • یک خواننده را جایگزین نوید محمدزاده کردند؛ انتخاب حاشیه ساز در «آرش»

  • سامانه بارشی از این روز وارد کشور می‌شود | هشدار برای ۲ استان

  • اسرائیل به دنبال آزادی عمل خارج از تفاهم‌نامه آمریکا و ایران است

  • منابع نظامی اسرائیل از یک رخداد امنیتی خطرناک خبر می‌دهند | حملات گسترده اسرائیل از زمین و هوا در بامداد امروز + ویدئو | حملات فسفری رژیم به منطقه خاص

  • اسرائیل باز هم تهدید به حمله کرد | جزئیات هشدار ارتش رژیم صهیونیستی

  • ۵۰ بار حملات هوایی به یک مکان در لبنان! + ویدئو | جدیدترین خبر درباره وضعیت لبنان و حمله اسرائیل

Leave a Comment

Are you human? Please solve:Captcha