جهش در ذخایر اکتشافی مس ایران | کرمان مسی ترین استان کشور

بر اساس جدیدترین آمار وزارت صمت، ذخایر قطعی اکتشافی کانسنگ مس ایران در سال ۱۴۰۴ با رشد ۱۱۲ درصدی از مرز سه میلیارد و ۳۴۰ میلیون تن عبور کرده و نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده است.

معدن مس طارم سفلی

به گزارش همشهری آنلاین، استان کرمان با ثبت بیش از سه میلیارد و ۱۲۲ میلیون تن، به‌تنهایی ۹۳ درصد کل ذخایر کشور را در اختیار دارد و جایگاه نخست خود را با اقتدار حفظ کرده است. پس از کرمان، استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در همین حال، ۲۱ استان از ۳۱ استان کشور فاقد هرگونه ذخیره قطعی ثبت‌شده مس هستند.

در اقتصاد جهانی امروز، مس به‌واسطه نقش بنیادین خود در صنایع پیشران ازجمله خودروسازی، زیرساخت‌های برقی و انرژی‌های تجدید پذیر به فلزی راهبردی تبدیل شده است. رشد فزاینده تقاضا در بازارهای بین‌المللی، کشورهای معدنی را به تسریع عملیات اکتشافی و توسعه ظرفیت‌ها واداشته و ایران نیز به پشتوانه ذخایر قابل‌توجه خود می‌تواند نقش پررنگ‌تری در این بازار ایفا کند.

جدیدترین آمارهای وزارت صمت نشان می‌دهد مجموع ذخایر قطعی اکتشافی کانسنگ مس کشور در سال ۱۴۰۴ از سه میلیارد و ۳۴۰ میلیون تن فراتر رفته که نسبت به سال ۱۴۰۳ رشد ۱۱۲ درصدی و افزایشی معادل یک میلیارد و ۷۶۸ میلیون تن را ثبت کرده است.

نکته قابل‌تأمل در این آمار، تمرکز شدید جغرافیایی ذخایر مس کشور است؛ به‌گونه‌ای که از میان ۳۱ استان، تنها ۱۰ استان دارای ذخیره قطعی ثبت‌شده هستند و ۲۱ استان هیچ ذخیره قابل استنادی در این زمینه ندارند. این تمرکز بالا، اگرچه مزیت مقیاس و صرفه‌جویی در هزینه‌های اکتشاف و توسعه زیرساخت را برای قطب اصلی یعنی کرمان به همراه دارد، اما درعین‌حال ریسک تمرکز ظرفیت تولید مس کشور در یک پهنه معدنی را نیز برجسته می‌کند.

از سوی دیگر، رشد قابل‌توجه ذخایر در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی نشان می‌دهد که ظرفیت‌های اکتشافی جدید در حال ظهور هستند و می‌توانند در سال‌های آینده سهم استان‌های دیگر را در سبد ذخایر مس کشور افزایش دهند. بااین‌حال، تبدیل این ذخایر به ظرفیت واقعی تولید، نیازمند سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های معدنی، فرآوری و حمل‌ونقل است تا پتانسیل اکتشافی به ارزش‌افزوده اقتصادی تبدیل شود.

جهش در ذخایر اکتشافی مس ایران | کرمان مسی ترین استان کشور

کد خبر 1073737 منبع: روزنامه همشهری

  • سازمان حمایت به‌جای قیمت، کیفیت را جدی بگیرد | مسیر نجات تولید، حذف رقابت نیست؛ ادغام بنگاه‌ها و ارتقای کیفیت است

  • شوک ارزی از کدام مسیر به سفره مردم می‌رسد؟ | رد پای گرانی دلار در تنگنای معیشت

  • جهش در ذخایر اکتشافی مس ایران | کرمان مسی ترین استان کشور

  • حکم حبس برای الناز شاکردوست صادر شد | اولین واکنش وکیل این بازیگر

  • تیپ و استایل متفاوت هنرمندان در مراسم سالگرد درگذشت فرزند نسرین مقانلو

  • تیم ملی شده مدرسه پیرمردها | سه‌ماه زمان خوبی برای تغییرات است | هر دمبیل بازی می کنیم و برنامه‌ای نداریم

  • حاج‌صفی: آقا جواد باعث افتخار من است | همین قلعه‌نویی دو سال دعوتم نکرد

  • رزیتا غفاری، بازیگر نقش افتخارالملوک در «بامداد خمار» با استایلی متفاوت | تصاویر

  • قوه قضائیه: سیاوش جمشیدی اعدام شد + عکس

  • جلسه اضطراری ترامپ درباره ایران و یمن | تغییر نظر ترامپ؛‌حمله جدید در راه است؟

  • تیپ و استایل متفاوت هنرمندان در مراسم سالگرد درگذشت فرزند نسرین مقانلو

  • پادگان‌های مشخص شده ارتش در تهران، از امروز آماده پذیرش «جان فدایان» خواهد بود

  • زندگینامه: آرین سلیمی (زاده ۱۳۸۲)

  • فوری | ادعای ترامپ درباره تصمیم گیری برای ایران

  • تیم ملی شده مدرسه پیرمردها | سه‌ماه زمان خوبی برای تغییرات است | هر دمبیل بازی می کنیم و برنامه‌ای نداریم

  • گزارش رسانه قوه قضائیه از دلایل محکومیت الناز شاکردوست | محکومیت شاکردوست به دلیل همدلی با جان‌باختگان دی‌ماه نبود …

  • پزشکیان: دولت آرایش جدید گرفته تا مانع جنگ اقتصادی دشمن علیه مردم شود

  • با این قلعه نویی ترسو موافق نیستم | دایی رفت تا طارمی و سردار بیایند، حالا شما هم باید بروید

  • زلنسکی: به پالایشگاه‌ها حمله خواهیم کرد

  • دستور وزیر ورزش برای برکناری قلعه‌نویی؟ | بازگشت سه گزینه به ایران برای جانشینی

  • ایران؛ غول مسی که هنوز به اندازه ذخایرش تولید نمی‌کند

  • دو سیگنال متفاوت از اقتصاد جهانی | جهش تاریخی مس و عقب‌نشینی نفت

  • پیشنهاد وزیر کار برای معادن پرخطر چه بود؟ | تدبیر دولت برای ایمنی معادن پرخطر

Leave a Comment

Are you human? Please solve:Captcha