جدیدترین گالری عکس های بازیگران

جالب‌ترین غذاهای تاریخی + تصاویر

امام حسین (ع) : بخشنده ترین مردم کسی است که در هنگام قدرت می بخشد.
یکشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۶

جالب‌ترین غذاهای تاریخی + تصاویر

دسته بندی : عکس تاریخ : پنج شنبه ۹ آذر ۱۳۹۶

از امپراتوری‌های باستان تا رستوران‌های فست فود مدرن، لذت بردن از غذا همیشه بخش جدایی ناپذیر زندگی ما بوده هست.

گروه گوناگون «تیتریک»، اجداد ما با وجود سختی هایی که داشتند زمانی را برای تهیه غذاهای خوشمزه
پیدا می‌کردند. در اینجا ده مورد از جالبترین غذاهای آن‌ها مشاهده می‌کنید
از جمله یکی از آن‌ها که اگر بدنتان فاقد آنزیم خاصی باشد منجر به مرگ
می‌شود.

ماکو (Maccu)

ماکو غذای رم باستان هست که ماده اصلی آن باقالای خرد شده
هست. این غذا در اصل در جزیره سیسیلی ابداع شده و سپس توسط سیسیلی‌ها در
امپراتوری رم گسترش یافته هست. ساکنان این جزیره که بهترین آشپزان
امپراتوری رم هستند در گذشته‌ای دور و نامعلوم با این گیاه آشنا شدند.
باقالا با سبزیجات و ادویه پخته می‌شد و سپس به این مخلوط روغن زیتون اضافه
شده و به عنوان سوپ خورده می‌شد. پس مانده آن نیز خشک شده و به عنوان میان
وعده خورده می‌شد. گاهی آن‌ را قبل از مصرف مجدد آرد و سرخ می‌کردند.

جالبترین غذاهای اجدادی مردم جهان + تصاویر

در تعداد کمی از رستوران‌های سیسیل امروز این غذا به عنوان غذای روستایی
که در خاطرات گذشته نقش دارد سرو می‌شود. بااین حال باقالا در بعضی افراد
که فاقد آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز هستند می‌تواند موجب بیماری یا حتی
مرگ شود. افرادی که این آنزیم را ندارند نمی‌توانند سموم باقالا را هضم
کنند پس سلول‌های قرمز خونشان را این ماده سمی از بین می‌برد. این
بیماری نادر در نواحی مدیترانه‌ای بیشتر از آمریکا دیده می‌شود.

مورتوم (Moretum)

مورتوم نیز در رم باستان نوعی غذای پنیری بود که
روستاییان رومی روی نان‌های مختلفی که می‌خوردند استفاده می‌کردند. شاعر
بزرگ «ویرجیل» شعری درباره غذا دارد که مورتوم نام دارد. در این شعر فرد
روستایی مواد را از زمینش جمع می‌کند (سیر، سبزیجات و کره) و سپس همان طور
که برای برده خود صحبت می‌کند و آواز می‌خواند غذا را آماده می‌کند. همچنین
نوع دیگری از آن هم خورده می‌شد که شامل دانه کاج و شبیه پستوی امروزی
بود. از آنجا که همه مواد باید در یک هاون (مورتار) خرد می‌شدند این نام را
روی این غذا گذاشتند.

جالبترین غذاهای اجدادی مردم جهان + تصاویر

شیرقند (Shrikhand)

این غذا نام خود را از واژه سانسکریت «شیر» و واژه فارسی «قند» گرفته و
دسری هست که از شیر تخمیرشده به دست می‌آید. ریشه‌های دقیق این غذا در
تاریخ گم شده، اما عقیده رایج این هست که در غرب هند به وجود آمده هست. به
چوپانان گفته می‌شد که هر شب کشک یا ماست خود را آویزان کنند که سبب
غلیظ‌تر شدن آن می‌شد. نسخه‌های بعدی شیرقند شامل مواد مختلفی مانند شکر،
ادویه و مغز‌ها می‌شد. شیرقند امروزه در بیشتر نقاط هند به عنوان یافت
می‌شود و در شمال به عنوان صبحانه سرو می‌شود. در جنوب نیز آن را به عنوان
دسر می‌خورند. برای تهیه این غذا، شیر را گرم می‌کنند و سپس در دمای اتاق
سرد می‌کنند. پس از تغلیظ آب آن گرفته می‌شود و با مواد مختلف خورده
می‌شود.

جالبترین غذاهای اجدادی مردم جهان + تصاویر

تامالس (Tamales)

تامالس یکی از غذاهای کاملا سنتی آمریکای میانه هست که از حداقل ۱۵۰۰
سال قبل از میلاد پخته می‌شده هست. بعضی شواهد قدمت آن را ۸۰۰۰ سال قبل از
میلاد نشان می‌دهند. نام غذا از کلمه ناهواتی «تامالی» به معنای غذای
پیچیده شده گرفته شده هست. عقیده عموم این هست که مایا‌ها این غذا را که با
ذرت تهیه می‌شود را به صورت پرشده یا پرنشده سرو می‌کردند و با مواد
مختلفی مثل ماهی، حبوبات یا تخم مرغ آن را پر می‌کردند.

تامالس آزتک‌ها نیز کاملا مشابه بود. آن‌ها دسر تامالس هم داشتند که با
میوه یا عسل پر می‌شد. تامالس، به ویژه آن هایی که با گل تاج خروس تهیه
می‌شد به خدایان مختلف پیشکش می‌شد. در نتیجه کلیسای کاتولیک تامالس و گل
تاج خروس را ممنوع کرد. حتی آن هایی که این غذا را تهیه می‌کردند با مجازات
اعدام روبرو می‌شدند. برای پیچیدن تامالس از پوست ذرت یا برگ موز استفاده
می‌شد.

جالبترین غذاهای اجدادی مردم جهان + تصاویر

سوپ سیاه

اسپارت‌های یونان باستان یکی از نفرت انگیزترین غذاهای تاریخ را داشتند.
سوپ سیاه یک سوپ سنتی بود که توسط سربازان ارتش خورده می‌شد. علاوه بر
میراث آن‌ها که چیزی جز جنگاوری نبود، این سوپ از خون خوک، خوک و سرکه تهیه
می‌شد و حتی در زمان خودش هم بدنام بود. ظاهرا یک ایتالیایی بعد از چشیدن
این سوپ گفته که حالا می‌فهمد چرا اسپارت‌ها اینقدر مایلند جان خود را در
جنگ فدا کنند، چون مجبور بوده اند همیشه از این سوپ سیاه بخورند.

داستان دیگر این هست که یکی از پادشاهان پونتوس می‌خواسته از این سوپ
امتحان کند. او از سرآشپز اسپارتش می‌خواهد این غذا را برایش آماده کند.
اما با اولین قاشقی که به زحمت در دهانش می‌برد از این سوپ متنفر می‌شود.
پاسخ سرآشپز این بود که پادشاه باید اول در رودخانه اسپارتی حمام کند به
این معنی که باید اسپارت باشید تا از این غذا لذت ببرید. متاسفانه یا شاید
خوشبختانه هیچ دستورالعمل خاصی از این سوپ باقی نمانده هست، اما هنوز هم
عده زیادی از سوپ‌های مختلف خون در سراسر جهان لذت می‌برند.

آکواکوتا (Acquacotta)

آکواکوتا یک غذای روستایی دیگر از سواحل غربی ایتالیا از منطقه‌ای به نام مارما آمده هست. کلمه آکواکوتا به معنای آب پخته هست و یک سوپ
نسبتا ساده هست. کشاورزان و سایر کارگران اغلب هر نوع سبزیجات یا گیاه
وحشی که می‌توانستند را جمع می‌کردند. نان بدون نمک، غالبا خشک و کهنه هم
به این سوپ اضافه می‌شد تا نرم و قابل خوردن شود. افراد مرفه نیز معمولا آن
را با تخم مرغی که از حرارت خود سوپ پخته می‌شد می‌خوردند.

داستان‌های زیادی پیرامون ابداع این غذا مطرح شده که بعضی از آن‌ها شبیه
داستان‌های ابداع سوپ سنگ هستند. در یکی از نسخه‌های مشهور، فرد فقیری
دیگران را قانع می‌کند مواد را به ظرفی اضافه کنند که چیزی جز آب و یک سنگ
درونش نداشت. در نهایت یک سوپ خوشمزه تهیه می‌شود که همه از آن لذت
می‌برند.

جالبترین غذاهای اجدادی مردم جهان + تصاویر

ثرید (Tharida)

ثرید یک غذای عربی هست که قدمت آن به زمان صدر اسلام بازمی گردد و به
نوعی همان آبگوشت خودمان هست. این غذا ترکیبی از گوشت پخته با آبگوشت و نان
خرد شده هست. این غذا توسط گروهی به نام قاسانی‌ها به وجود آمد که گرچه
عرب بودند، اما تا مدت‌ها مسیحی ماندند. با این حال جذابیت ثرید از مرز‌ها
فراتر رفت و در میان اعراب مسلمان بسیار محبوب و بعد در سراسر جهان محبوب
شد. هر فرهنگی طعم مورد علاقه خود را به این غذا افزودند و امروزه صد‌ها
نوع از آن وجود دارد.

جالبترین غذاهای اجدادی مردم جهان + تصاویر

پنیر کانتال

پنیر کانتال یکی از قدیمی‌ترین پنیرهای فرانسه هست. مورخ مشهور فرانسوی
در توصیفاتش از یک مراسم مذهبی باستانی می‌نویسد که چیزهای مختلفی داخل
برکه یک کوه خاص پرتاب می‌شد و این پنیر هم یکی از آن‌ها بود. هم چنین
نویسنده رومی درباره این پنیر نوشته هست که نگرانی پنیرسازان رومی بهترین
پنیری بوده که از شهری در جنوب فرانسه می‌آمده هست. این پنیر طی قرن‌ها
بدون تغییر باقی مانده هست و در طول سلطنت لوئی چهاردهم بسیار مشهور شده
هست. امروزه این پنیر با نمک بسیار کمتری به فروش می‌رسد.

پاپادزولس (Papadzules)

پاپازادولس یک نوع انچیلادای کلمبیایی از شبه جزیره یوکاتان هست. این
غذا شامل تورتیلا، ذرت و سس تخمه کدو تنبل هست. تخم مرغ پخته خرد شده در
تورتیلا قرار می‌گیرد و بسته شده و در سس گوجه فرنگی قرار می‌گیرد. روی
پاپادزول‌های امروزی روغن کدو یا عصاره میوه در همه سطوحشان دارند.

جالبترین غذاهای اجدادی مردم جهان + تصاویر

هریسا (Harissa)

هریسا یک غذای سنتی ارمنی هست. این غذا در جشن‌ها و دیگر روزهای مذهبی
پرطرفدار هست و یک فرنی غلیظ هست که با گندم و مرغ یا بره تهیه می‌شود.
هنگام روزه داری که باید گوشت ترک شود، به جای گوشت گیاه مصرف می‌شود. تهیه
هریسا مشکل هست، زیرا باید روی حرارت کم و با هم زدن مداوم در یک زمان
طولانی پخته شود. با این حال بخشی از محبوبیت آن در فرهنگ ارمنی از زمانی
که برایش صرف می‌شود می‌آید. در زمان گذشته غذایی از گوسفند تهیه شد، اما
برای همه کافی نبود پس سنت گرگوری گندم را به ظرف غذا اضافه کرد.
وقتی متوجه شد غذا در حال ته گرفتن هست داد زد: «هرخ» به معنی «همش بزن!» و
نام غذا از آن گرفته شد. مدت‌های طولانی هریسا غذای سنتی بود که توسط
کلیساهای ارمنی به فقرا داده می‌شد.

جالبترین غذاهای اجدادی مردم جهان + تصاویر

جام جم

انتهای پیام/